TRAMER Kaydı Nedir?

Yeni bir araç satın alırken aracın performansından donanım özelliklerine kadar pek çok detay hesaba katılır. Özellikle ikinci el araç alımlarında dikkat edilen hususların başında aracın geçmişine ait bilgiler yer alır. Çünkü aracı satın almadan önce hangi kazaları yaşadığı ya da hasar kaydı gibi bilgiler araç fiyatı üzerinde etkili bir rol oynar. Yeni bir araç almadan önce bu detaylara nasıl ulaşacağınızı merak ediyorsanız aradığınız yanıtları kolaylıkla bulabilirsiniz.


TRAMER Nedir?


Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltması anlamına gelen TRAMER araçların tüm sigorta bilgilerinin yer aldığı bir veri deposudur. Bu sistem üzerinden satın alınmak istenilen araç hakkında sorgulama yapılabilir ve böylelikle de tüm sigorta işlemlerine ulaşılabilir. Ayrıca aracın kaza bilgilerini takip edşlebilir ya da aracın ağır hasar kaydının olup olmadığı görüntülenebilir. Tüm bu verilere ek olarak TRAMER sistemiyle çok kolay bir şekilde kusur oranı ya da poliçe bitiş tarihi gibi detaylara da ulaşabilmek mümkün. İkinci el araç satın almak isteyenlere büyük kolaylık sağlayan TRAMER sistemi, aracın geçmiş bilgi ve özelliklerini pratik bir biçimde görüntülenmeye olanak sağladığı ve güvenli bir alışveriş fırsatı sunduğu için oldukça sık tercih edilmeye başlanmıştır.


Hasar Kaydı Nedir?


Bir aracın kaza geçirmesi durumunda ortaya çıkan tüm hasarların kayıtlı olduğu belgeye hasar kaydı denir. Araçların başından geçen kazalar sigorta firmaları tarafından kayıt altına alınarak kullanıcılara sunulur. Özellikle ikinci el araç alım satım işlemlerinde oldukça sık ihtiyaç duyulan hasar kaydı belgesi ile aracın tüm mevcut hasar kayıtlarına ulaşılabilir. Böylelikle daha bilinçli ve güvenli bir alışveriş gerçekleştirilmiş olur. Aracın mevcut durumuna ek olarak sigorta işlemlerinin ücretleri noktasında da önemli olan hasar kaydı belgeleri TRAMER sistemi üzerinden kontrol edilebilir.


Tramer Kaydı ile Hasar Kaydı Arasındaki Fark Nedir?


Günümüzde TRAMER kaydı ile hasar kaydı birbiriyle karıştırılabilir.
Hasar kaydı sadece aracın geçirdiği kazalar sonucunda meydana gelen tüm hasarlara ulaşmanızı sağlayan bir uygulamadır. TRAMER kaydı ise hasar kaydından çok daha kapsamlıdır. TRAMER kaydı üzerinden aracın kusur oranı ya da sigorta işlem bilgisi gibi pek çok geniş kapsamlı belgeye ulaşabilirsiniz. Ayrıca araç hakkındaki birçok bilgiye ulaşılabileceğiniz TRAMER kaydı sisteminde hasar kaydı da bulunur.


TRAMER Sorgulama Yolu ile Erişim Sağlanan Bilgiler Nelerdir?


TRAMER sorgulama yolu ile araç hakkında oldukça kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu işlem ile size sunulan bilgiler aşağıdaki gibi listenebilir:
●    Araç trafik poliçesi
●    Araç hasar kaydı
●    Kaza tutanakları
●    Mağdur bilgisi
●    Kasko bilgileri
●    Trafiğe çıkış tarihi
●    Plaka değişim bilgileri
●    Araç üzerinde yapılan değişikliklerin listesi
●    Aracın son sahibi
●    Aracın marka ve model bilgileri
●    Aracın tescilli olduğu şehirler
●    Kaza sonrası tutanakları ve olduysa parça değişimi


gibi araca dair detaylı bilgi ve verilere TRAMER sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca araç kasko sigortası ile ilgili bilgi edinmek isteyen kullanıcılar bu sistem üzerinden aracın trafiğe çıktığı tarih itibarıyla kaskosuz kullanıldığı dönem bilgisine kadar ulaşabilir.


TRAMER Sorgulama Nasıl Yapılır? 


En çok merak edilen konulardan biri ise TRAMER sorgulama nasıl yapıldığıdır. Bunun için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. TRAMER sorgulamalarını dilerseniz online olarak dilerseniz çağrı ve SMS yolu ile gerçekleştirebilirsiniz. Satın almak istediğiniz araç ile ilgili sorgulama yapmak isterseniz Sigortam360 sitesi üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz. Buna ek olarak aracın şasi numarası ve plaka bilgileri ile SMS üzerinden sorgulama da yapabilirsiniz. 


●    Sigortam360 Üzerinden TRAMER Kaydı Sorgulama


Sigortam360 uygulaması Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin bir hizmetidir. Bu site üzerinden TRAMER kaydı sorgulamasını zahmetsiz, hızlı ve online olarak yapabilirsiniz. Bu web sitesine giriş yapın ve ardından ana sayfadaki “Sorgular” sekmesinden “Hasar Sorgula” bağlantısına tıklayın. Açılan bağlantıda gerekli yerlere plaka ya da şasi numarası bilgilerini girin. Böylelikle aracın hasar tarihi, nedeni ve tutarı gibi araç hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Bilmelisiniz ki Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden TRAMER sorgulama yapmak isterseniz sisteme üye olarak hizmet bedeli ödemeniz gerekir. Sigortam360 uygulamasının güzel bir yönü de bu uygulama ile hasar kaydına ek olarak değişen parça, kaskosuz dönem ve plaka değişimi gibi bilgilere de ulaşabilmenizdir.


●    E-Devlet Sistemi Üzerinden TRAMER Kaydı Sorgulama


Hasar kaydı sorgulama için e-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilirsiniz. Öncelikle, TC kimlik numarası ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yapın. Sonrasında ana sayfada yer alan e-Hizmetler butonuna tıklayarak Sosyal Güvenlik ve Sigorta bölümüne girin. Karşınıza çıkan ekranda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kurumunun sunduğu online hizmetler çıkacaktır. Bu hizmetler arasından Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama bağlantısına tıklayın. Artık plaka numarasını girerek TRAMER kaydını sorgulayabilirsiniz.


●    SMS ile TRAMER Kaydı Sorgulama


Satın almak istediğiniz arabanın plakasını sorgulatmak için o aracın plakasını boşluk bırakmadan 5664’e göndermeniz yeterlidir. Bu kısa ve hızlı işlem ile aracın eski hasar kayıtlarına ulaşılabilirsiniz. 5664’e mesaj yolladıktan kısa bir süre sonra size sistem tarafından araç bilgileri otomatik olarak bildirilir. Plaka bilgisi üzerinden araçta herhangi bir değişen parça olup olmadığı gibi bilgilere ulaşarak kararını daha sağlıklı bir biçimde verebilirsiniz. Dijipol Sigorta ile araç sigortaları arasından ihtiyaçlarınıza uygun seçenekleri tercih ederek olası risklere karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz.


TRAMER Sorgulama Ücretli midir? 


TRAMER sorgulama için birçok farklı alternatif var. Haliyle de TRAMER sorgulama yapmayı seçeceğiniz yönteme ve işlemine göre ücretler değişiklik gösterir. 


Sigortam360 sitesi ile internetten hasar kaydı sorgulama, sorgu adeti ücreti olarak hesaplanır. Hasar Çağrı Merkezi’ni arayarak hasar kaydı sorgulama işleminde müşteri temsilcisi ile yapılan görüşmeler dakika üzerinden ücretlendirilir. Bir diğer sorgu yöntemi olan 5664 numarasına SMS göndermek yine faturanıza belli oranda hizmet bedeli olarak yansır. E-Devlet üzerinden de sorgulama yapmanız pekâlâ mümkün fakat kısıtlıdır çünkü e-Devlet üzerinden şifrenizle yalnızca adınıza kayıtlı araçların hasarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilirsiniz. 


Kaza Durumunda TRAMER Kime Yazılır?


Kazada TRAMER kime yazılır diye merak ediyorsanız bu sorunun yanıtı kazanın tutanaklarının incelenmesinin ardından ortaya çıkar. Kazanın sonucunda doldurulan evrak ve tutanaklar sigorta firmalarına gönderilerek dosya açılır. Ardından TRAMER sistemine iletilen evraklar incelenir ve kusur oranı bildirilir. Bu sonuçlara bağlı olarak TRAMER sistemine veriler işlenir. Aracınızı oluşabilecek risklere karşı Dijipol.com’da bulunan kasko sigortası  ve zorunlu trafik sigortası ile güvence altına alabilir ve size sunulan birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Tramerden Sorgulama Nasıl Yapılır?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar