Seyahat Sigortası Nasıl Yapılır?

Günümüzde hem iş hem gezi hem de tatil amaçlı seyahatler sıklıkla yapılmaktadır. Seyahat sigortası, seyahat yapan kişilerin karşılaşabilecekleri sorunlara karşı güvence sunmaktadır. Seyahat sigortası hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatleri için uygulanabilmektedir. Fakat birçok kişi seyahat sigortası hakkında çeşitli sorularla çıkmaza girer. Özellikle seyahat sigortası için çok fazla opsiyona sahip olmanız acaba hangisi güvenilir sorusunu da beraberinde getirir. Gelin en baştan başlayalım. Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası nasıl yapılır, sizin için en uygun seyahat sigortası nedir gibi soruların cevabı için içeriğimize göz atmanız yeterli!


Seyahat Sigortası Nedir?


Seyahat sigortası, yolcuları, hem seyahat öncesi ve sonrasında hem de seyahat esnasında oluşabilecek olumsuzluklardan korumaya yönelik bir sigorta türüdür. Hastalık, kaza, eşya kaybı, bagaj kaybı ve uçağa yetişememe gibi istenmeyen durumlarda oluşabilecek problemlere karşı yolcuyu güvence altına almayı amaçlayan bir uygulamadır.


Seyahat sigortası gerek yurt dışı gerek yurt içi seyahatlerinizde başınıza gelebilecek kazalar sonucu tedavi gerektiren durumlarda masraflarınızı karşılayacak olan sigorta türüdür. Seyahatlerinde gerçekleşebilecek olumsuz durumların seyahat sigortası yaptırmış kişilere maddi açıdan zarar vermesini önler. Aynı zamanda seyahatiniz sürecinde hastalanmanız halinde de sizi teminat altına alır. Çoğu ülke seyahat sigortasını vize almak için zorunlu kılar. Vizesiz giriş yapabileceğiniz ülkeler de genellikle giriş için sizden seyahat sigortası talep ederler.


Yurt içi seyahatlerde seyahat sigortası yolcu isteğine göre uygulanmaktadır. Seyahat sigortası isteyen yolcu bu sigortayı yaptırıp güvenli seyahat edebilirken, seyahat sigortası istemeyen yolcular ise seyahat sigortası yaptırmamakta özgürdürler. Ancak yurt dışı seyahatler için bu durum değişir. Pasaport ve vize işlemleri içerisinde yolcular seyahat sigortası yaptırmak zorundadırlar. 


Seyahat Sigortası Neleri Karşılar?


●    Yaralanma ya da hastalanma kaynaklı tıbbi tedavi masraflarını,
●    Hastanın bir yerden başka bir yere taşınması gerekiyor ise taşıma masraflarını,
●    Hastanın tedavi süreci bittikten sonra hastanın kendi ikametgahına ulaştırılması, 
●    Poliçeye eklenmesi istendiği takdirde farklı tedavi ve nakil işlemi masraflarını (Covid 19 gibi), 
●    Bagaj çalınma ve kayıp zararlarını,
●    Eğer istenirse seyahati sırasında tedavi gerektiren sigortalının yanına aile bireylerinden birinin nakil ve konaklama masraflarını karşılamaktadır. 


Seyahat sigortaları yukarıda sıralanan masrafları karşılayarak sizi özellikle yurtdışında karşılaşabileceğiniz birçok olumsuz olaya karşı güvence altına alır.


Seyahat Sigortası Nasıl Yapılır?


Sıra geldi “Seyahat sağlık sigortası nereden alınır, nasıl yaptırılır” sorusunun cevabına. Güvenli bir yolculuk isteyen pek çok kişi tarafından sıklıkla dile getirilen bu soruların cevabını siz de merak ediyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. 


Seyahatleriniz için sağlık sigortası yaptırmak aslında son derece kolay! Günümüzde hem iş hem de tatil için çıkılan seyahatler gittikçe artıyor. Hem seyahat sigortalarına duyulan talep hem de ekonomik getirisinin fazla olması nedeniyle sigorta firmaları gün geçtikçe daha fazla önem kazanıyor. Bundan kaynaklı da seyahat sigortanızı yaptırmak için pek çok alternatifiniz bulunuyor. 


Sigorta Firmaları ve Sigorta Acenteleri


Yurt içi seyahatlerde isteğe bağlı olarak sigorta acenteleri aracılığı ile seyahat sigortası yaptırabilirsiniz. Seyahat sigortası seyahat eden kişinin ihtiyacına göre düzenlenen bir sigorta türüdür. Seyahat sigortası türleri seyahat şekillerine ve ihtiyaca yönelik olarak yapılmaktadır. 
Yurt dışı seyahatlerde durum biraz daha farklıdır. Yurt dışı seyahatleriniz için seyahat sigortası yaptırmak vize alabilmek adına zorunlu bir koşudur. Sigorta şirketleri kişinin ihtiyacını karşılayabilecek sigorta türlerini önermeyi amaçlar. Kişi bu yardım ile birlikte kendisi için uygun olan seyahat sigortasını seçebilir. Seçilen sigortanın yapılması, sigorta firmasının profesyonel ekibiyle yapılmaktadır. Seyahat edecek olan kişilerin tek yapması gereken ise sigorta firması veya acentesine başvuru yapmaktır. Başvuru yapılan firma gerekli seyahat sigortası işlemlerini prosedüre uygun olarak yapmak zorundadır.


Kendiniz için doğru sigorta firmasını bulmak sandığınızdan daha önemli bir konudur. Sigorta yaptırdıktan sonra ek hizmete ihtiyaç duyabilirsiniz. Doğru firmayı seçmek burada devreye girer çünkü ek hizmete ihtiyaç duymanız halinde firmayla görüşerek yeni hizmet alabilmeniz her sigorta firmasının size sunabildiği bir şey değildir. Bu yüzden doğru sigorta firmasını seçmek seyahat sigortası yaptırarak güvenli bir şekilde seyahat etmenizi daha kolay hale getirir.


Seyahat sigortası hakkında bilmeniz gereken bir başka konu ise seyahat sigortasının geçerlilik süresidir. Ülkemizde seyahat sağlık sigortalarının genel şartları Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Belirlenen şartlara göre yurt dışı seyahat sağlık sigortaları sadece seyahat süresi boyunca geçerlidir. Yurt içinden pasaport ile çıkış yapıldığı anda aktif hâle gelen bu sigortalar, yurda giriş yapıldığı anda sona ermektedir. 


Seyahat Sigortası Fiyatı Nedir?


Seyahat sigortası türleri içerisinde sunulan hizmet doğrultusunda fiyatlandırılır. Seyahat sigortası fiyatı yapılan sigorta türüne ve firmanın sunduğu hizmete göre değişiklik gösterir. Seyahat sigortası sahibi olmak isteyen yolcu ihtiyacı doğrultusunda seyahat sigortası yaptırarak, en uygun fiyat aralığından faydalanır. Yolcunun ihtiyacı halinde ya da acil durumlarda ek bir hizmet almak istemesi durumunda bu hizmet ayrıca fiyatlandırılır.


Seyahat Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?


İşte seyahat sigortanızı yaptırırken aklınızda bulunması gerekenler: 


İyi bir araştırma yapın!


Evet teknoloji çağında yaşıyoruz ama internette bulduğumuz her bilgi ya da firma güvenilir olacak diye bir şey yok. Adını daha önce hiç duymadığınız sigorta firmalarının internet sitelerinde dolanırken dikkatli olun. 


Kendiniz için en uygun paketi bulun!


Sigorta poliçenizi yaptırırken sigorta firmasına doğru bilgi vermediğiniz takdirde, seyahat sırasında savaş, doğal afet, toplumsal hareket gibi öngörülemez gelişmelerin yaşanması durumunda sigorta şirketlerinin ödeme yapmama hakkı bulunmaktadır. Yurt dışı ya da yurt içi seyahatlerinizi güvenle gerçekleştirmek ve her türlü olumsuzluğa karşı tedbir almak için seyahat sağlık sigortası yaptırmak son derece önemli. Dijipol.com’un kapsamlı seyahat sağlık sigortası teklifi bir tık uzağınızda!

 

Daha fazla bilgi için "Seyahat Sağlık Sigortası İptal Edilir mi?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar