Özel Sağlık Sigortasına Aile Fertleri Dahil Edilebilir mi?


Özel Sağlık Sigortası yani diğer bir adıyla Bireysel Sağlık sigortası; yaşanabilecek olası sağlık sıkıntılarına karşı sizi maddi güvence altına alan bir sigorta türüdür. Özel sağlık sigortasına sahip olanlar genellikle bu sigortaya ailelerini de dahil ettirmek istemektedir. Bu sigortaya ailenizi dahil edebilirsiniz fakat bunun bazı prosedürleri bulunmaktadır. Şimdi bu prosedürlerine neler olduğunu inceleyelim.

 

Özel Sağlık Sigortasına Ailenizi Nasıl Dahil Edersiniz?

 

Özel Sağlık Sigortanıza bağlı olduğunuz sigorta şirketini arayarak ailenizi dahil ettirebilirsiniz. Ancak dahil etmek istediğiniz aile üyeleri ailenize yeni dahil olmak zorundadır. Örneğin; evlenme tarihinin yeni olması, çocuğunuzun yeni doğmuş olması ya da evlat edindiniz çocuğunuzun yeni evlat edinildiğine ait belge olmak zorundadır. Bu belge ile beraber 1 ay içerisinde başvuruda bulunabilirsiniz.

 

Özel Sağlık Sigortasının Teminatları Nelerdir?

 

Özel Sağlık Sigortanıza aile fertlerinizi yukarıda da belirttiğimiz gibi dahil edebilirsiniz. Peki özel sağlık sigortasının teminatları nelerdir, neleri kapsar? Şimdi bu soruların cevabına bakalım;

 

1. Yatış gerektiren ameliyatsız tedaviler,


2. Genel ameliyatlar,


3. Radyoterapi, kemoterapi ve diyaliz giderleri,


4. Cerrahi ve ortopedik müdahaleler,


5. Evde tıbbi hizmetler,


6. Kaybedilen el, kol, göz, meme protezleri,


7. Trafik kazası sonucunda zarar gören diş uygulamaları,


8. Rehabilitasyon giderleri,


9. Doktor muayeneleri,


10. İlaçlar,


11. Görüntüleme masrafları,


12. Fizik tedaviler,


13. Tedavi için gerekli olan tıbbi malzemeler,


Dijipol.com ile 30’un üzerinde sigorta şirketinden 7/24 teklif alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken menüden Bireysel Sağlık Sigortası linkine tıklamak… Ayrıca 0850 433 0850 numaralı hattan bize ulaşabilir sigorta danışmanımız ile görüşebilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Özel Sağlık Sigortası Süresi Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar