Sigorta
Dijipol
Paylaş

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri

Dijipol Editör
Güncellenme Tarihi:08 March 2022
Okuma Süresi:1 dakika

2024 Senesinin Güncel Köprü ve Otoyol Geçiş Ücret Detayları 

 

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri tüm sürücülerin her sene yakından takip ettiği bir konu olmaya devam eder. Araçların yıllık bakım ve masraf giderlerinin yanında yakıt giderlerine ek olarak her sene değişkenlik gösteren otoyol ve köprü geçiş ücretleri gerek şehir içi gerek şehirlerarası yolculuklarda sürücülerin bir diğer gider kalemidir. Her sene artmaya devam eden köprü ve otoyol geçiş ücretleri 2024 senesinde nasıl bir değişiklik gösterdi gelin bakalım. 

 

Şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda en sık kullanılan köprülerin başında Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü bulunur.

 

 

köprü ve otoyol geçiş ücretleri

 

Bu köprülerin geçiş ücretlerinin ödemeleri OGS ve HGS sistemi kullanılarak yapılır. OGS ve HGS sistemleri bulunmayan araç sürücüleri, yalnızca Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nde bulunan nakit ödeme gişelerinden de geçiş ücretlerini ödeyebilirler. Aracınızda OGS ve HGS sistemi bulunmaktaysa, internet üzerinden de araç hesaplarınıza para aktarabileceğinizi unutmayın. Talihsiz bir şekilde geçiş ücretine OGS ve HGS bakiyeniz yetmeyebilir veya bir anlık dalgınlıkla ihlalli geçiş yaptığınızı fark etmeyebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesinden ‘Geçiş İhlali Sorgulama’ sayfasına (https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama) bakarak geçiş ihlali cezanızı ve son ödeme tarihini hızla öğrenmenizi tavsiye ederiz. Geçiş ihlali cezalarının ödenmemesi hâlinde 4 katı olarak gecikme cezasının sizlere yansıtılacağını unutmayınız. 

 

Bununla beraber her araç sınıfının her köprüden geçmesine izin verilmediği bilinmekte. 2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlarla, kimyasal ve tehlikeli madde taşıyan araçların seyri zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne verilmekte. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü ise tüm araç sınıfları kullanabilmektedir. Araç sınıfları hakkında bilgilerimizi tazelememiz gerekirse 1. Sınıf araçlar otomobiller, 2. sınıf araçlar minibüsler, 3. sınıf araçlar yolcu otobüsleri, 4. sınıf araçlar kamyonlar, 5. sınıf araçlar tırlar, 6. sınıf araçlar ise motosikletler olmakta. 

 

Araç trafiğinde sıklıkla kullanılan köprü ve otoyolların 2024 yol ücretleriyse aşağıdaki gibidir;
15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri Geçiş Ücretleri Tarifesi


15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri Geçiş Ücretleri Tarifesi

Araç Sınıfı

Köprü Geçiş Ücreti (TL)

 1

15​​ ₺

 2

19​​ ₺

 3

42​​ ₺

 4

83​​ ₺

 5

110​​ ₺

 6

6​​ ₺

 

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

Araç Sınıfı

Köprü Geçiş Ücreti (TL)​

1

​290​​ ₺

​2

465 ₺

​3

550 ₺

​4

730 ₺

​5

920 ₺

​6

205 ₺

 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

Araç Sınıfı

​ Köprü Geçiş Ücreti (TL)​

1

35  ₺

2

45  ₺

​3

85  ₺

​4

220 ₺

​5

275 ₺

​6

25​  ₺    ​

Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

Araç Sınıfı

​ Köprü Geçiş Ücreti (TL)​

1

295  ₺

2

370  ₺

​3

665  ₺

​4

740 ₺

​5

1.400 ₺

​6

75​  ₺    ​

 

Güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşamak için otoyol ve köprü geçiş ücretlerini usulüne uygun ödemelerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bununla beraber araç bakımlarını zamanında yaptırmak aracın ömrünü uzatan en önemli unsurlardan biridir. Tüm bunlara dikkat edilmesine rağmen yine de talihsiz kazalar her gün yaşanmakta. Kendinizi, karşı tarafı ve aracınızı güvenceye almak ve 35'ten fazla sigorta firmasından size en uygun kasko sigortası ve trafik sigortası poliçelerini karşılaştırmak için Dijipol.com’un cazip sigorta tekliflerini ister arayarak, ister uğrayarak, ister tıklayarak hemen ziyaret edin. 

Öne Çıkanlar