Güneşten Korunmak İçin Alınması Gereken Önlemler

Ozon tabakasının her geçen sene biraz daha incelmesi sebebiyle güneş ışınları yeryüzüne daha az filtreden geçerek ulaşıyor. Bu durum güneş ışınlarının zararlı etkilerini çoğaltıyor ve cilt lekelenmelerine, yaşlanmaya ve kansere kadar birçok olumsuz duruma neden olabiliyor. Güneşin bu zararlı etkilerini, son senelerde çok daha fazla görüyoruz. Peki güneş ışınlarından korunmak için neler yapılmalıdır ve neler yaparsak bu olumsuz durumların önüne geçebiliriz? Şimdi bunları aşağıdaki yazımızda inceleyelim;

 

Güneşin zararlı etkilerinin sebep olduğu sağlık problemleri arasında; güneş lekeleri, güneş yanıkları, güneş alerjileri, güneşe bağlı olarak gelişen ve ilerleyen yaşlarda görülen yaşlılık lekeleri ve kanser türleri artık daha sık görülmektedir. Ozon tabakasının incelmesiyle beraber güneş ışınları yalnızca yazın değil, kış mevsiminde bile bizlere zarar verecek düzeyde yeryüzüne ulaşıyor. Güneş ışınlarının anlık ve direkt olan etkilerinden ziyade uzun vadeli etkileri de bulunuyor. Güneşin bu etkileri cildin onarımını geciktirip, alerjileri tetikleyebiliyor. Bu etkilere maruz kalmamak için her yaştaki insanın güneşten korunması gerekiyor. Vücutta D vitamininin sentezlenmesi için öğle saatlerinde tavsiye edilen 15- 30 dakika süren güneşlenmenin bile yakıcı etkileri bulunduğundan dikkatli davranılması gerekiyor.

 

Güneşten Korunma Yolları Nelerdir?

 

Kumdan yansıyan veya şemsiyeden süzülerek inen güneş ışınlarının da cilde zarar verdiğini biliyor muydunuz?


Nemli sahil kesimlerinde güneş yansımalarının daha fazla olması sebebiyle çok daha dikkatli olunmalıdır. Belki güneş ışınlarının yan etkileri anlık olarak fark edilemese de uzun sürede oluşturacağı zararları göz önünde bulundurmak gerekir. Özellikle bebeklik çağından başlayarak 18 yaşına kadar, çocukları güneşin zararlı ışınlarından korumak gerekir. 


11:00 – 16:00 saatleri arasında güneşten uzak durmak güneşin zararları açısından büyük koruma sağlar. Güneşten korunmada ilk önlem direkt teması kesmektir. Güneş ışınlarının dik olarak yeryüzüne indiği 11.00 – 16.00 saatleri arasında dışarı olabildiğince çıkılmamalı, çıkmak zorunda kalınırsa bile ışınlarla teması olabildiğince engelleyecek giysiler tercih edilmelidir. 

 

Sağlık Bakanlığı onaylı güneş koruyucu ürünleri tercih ederek kendinizi zararlı ışınlardan koruyun! Eczanelerde ve kozmetik marketlerde satılan değişik özelliklerde pek çok güneş kremi bulunmaktadır. Vücuda devamlı ve yoğun bir biçimde uygulanan güneş kremlerinin içerdikleri maddeler önem arz etmektedir. Bu nedenle test edilmiş ve onaylanmış doğru ürünleri kullanmanız yine sağlığınız açısından önemli bir yere sahiptir.


Güneş çarpmasını engellemek için de direkt güneş ışınlarına maruz kalmaktan korunulmalıdır. Güneş çarpması; uzun süre güneşin altında geçen zamanın sonucunda, vücudun ısı dengesinin bozulması sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır. Aniden yükselme görülen sıcaklık artışı sebebiyle sıcak çarpması veya güneş çarpması şikayetleri de artmaktadır. Güneş çarpmasının kişilerdeki belirtileri arasında; yüksek ateş, bulantı ve kas krampı gibi belirtiler gözlemlenmektedir. Eğer bu belirtilere sahipseniz vakit kaybetmeden gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

 

Güneş çarpması gibi olumsuz durumlara karşı bireysel sağlık sigortanızı yaptırabilir ve oluşabilecek sağlık giderlerinizi teminat altına alabilirsiniz. Bireysel sağlık sigortası birçok soruna karşı sizi güvence altına alır. Ödeyeceğiniz prim ödemeleri sayesinde sağlık sigortanızın geçerli olduğu özel hastanelerde tedavi görebilirsiniz.  

 

Peki Bireysel Sağlık Sigortası Size Neler Sunar?

 

Bireysel Sağlık Sigortası, dilediğiniz doktor veya sağlık kurumunu seçme özgürlüğünü ve sağlık sorunlarınız karşısında size maddi güvence sağlayan sigorta türüdür. Sigortalının yaşayabileceği herhangi bir kaza veya hastalık sonucunda ortaya çıkabilecek yatarak veya ayakta teşhis ve tedavilerine ait maddi giderler, yurt içinde ya da poliçenin kapsamına göre yurt dışında sigorta tarafından karşılanır. Bireysel sağlık sigortasının en önemli ve belirgin özelliği ise; yüksek meblağlı sağlık giderlerini karşılayarak, sigortalının en zor anlarında en büyük destekçisi ve güvencesi olmasıdır.


Siz de “Sağlık her şeyden önce gelir” diyorsanız hemen bireysel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Dijipol.com üzerinden Bireysel sağlık sigortası veya Tamamlayıcı sağlık sigortası sayfamızı hemen ziyaret edin, 30’dan fazla sigorta şirketinin size özel sunduğu teklifleri alın, anında karşılaştırın ve poliçenizi edinin. Dilerseniz 0850 433 0850 numaralı hattımızdan da sigorta danışmanımızla iletişime geçebilir ve bireysel sağlık sigortası poliçenizi oluşturabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar