En İyi Turistik ve Tarihî Tatil Önerileri: Geçmişe Yolculukla Dolu Anılar

Yeni yerler keşfetmenin verdiği eşsiz heyecanı hissetmek için geçmişin kapısını aralayan tarihî noktaları ziyaret edebilirsiniz. Avrupa’dan Asya’ya, âdeta zamanda bir yolculuğa çıkacağınız çok sayıda destinasyon bulunur. Gözde turistik ülkelerin tarihine yakından şahit olma şansı veren bu destinasyonlarda unutamayacağınız anılar biriktirebilirsiniz. O zaman sözü fazla uzatmadan dünyanın batısından doğusuna uzanan tarihî konumlara ve bu serüveni daha keyifli hâle getirecek tatil önerilerine geçelim. 


Avrupa'nın Tarihî Hazinelerini Keşfedin


Zengin bir tarihî mirasa sahip olan Avrupa’nın geçmişi, arkeolojik çalışmalara göre M.Ö. 35.000 yılına kadar uzanır. İnsanlık tarihi açısından önemli kalıntılar taşıyan bu kıtada kronolojik sıralamaya göre Antik Yunanistan, Antik Roma uygarlıkları, Orta Çağ’da hâkim olan skolastik düşünce ve rönesans dönemlerinden izler bulunur. Çağ açıp çağ kapatan gelişmelere ev sahipliği yapan Avrupa’nın geçmişinden bugününe ulaşan kalıntılara, farklı ülkelerin milyonlarca turisti ağırlayan noktalarında rastlayabilirsiniz. 


Paris'ten Roma'ya: Avrupa'nın Unutulmaz Tarihî Şehirleri Turu


Avrupa tatil önerileri denildiğinde ilk akla gelen destinasyonlar arasında elbette Paris ve Roma bulunur. Bu şehirlerin sanat kokan sokaklarında, dünyaca ünlü eserlerin sergilendiği müzelerinde ve antik dönemlerden bugüne ulaşan kalıntılarında doyasıya gezebilirsiniz. Bu turistik destinasyonlarda mutlaka görmeniz gereken tarihî yerler şunlardır:

 

●    Louvre Müzesi
●    Notre Dame Katedrali
●    Zafer Takı
●    Sainte Chapelle
●    Sacred Heart Basilica of Montmartre
●    Versay Sarayı ve Bahçeleri
●    Sacre Coeur Bazilikası
●    Colosseum
●    Santa Maria Maggiore Bazilikası
●    Konstantin Takı
●    Pantheon
●    Trevi Çeşmesi
●    Palatino Tepesi
●    Vatikan

 

Sayılan tarihî yerlerden ilk 7’si Paris’te, geriye kalanı ise Roma’da yer alır. Fakat sanat, tarih ve kültürel zenginliğin ahenk içinde buluştuğu bu şehirlerde görmeniz gereken yerler bunlarla sınırlı değildir. Paris ve Roma’nın tarihî atmosferinin tadına varmak için bu şehirlere uzun zaman ayırabilir, her bir simge noktayı özgürce ziyaret edebilirsiniz. 


Orta Çağ’ın Büyüsü: Prag, Brüksel ve Edinburgh Tarihî Rotası


Mistik bir havası olan Orta Çağ dönemine dair izlere; Prag, Brüksel ve Edinburgh gibi turistik şehirlerde rastlayabilirsiniz. Gotik, Romanesk ve Barok mimari anlayışlarıyla inşa edilen yapıların yer aldığı bu tarihî tatil yerlerinde görmeniz gereken noktalar şöyledir:

 

●    Prag: Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da; Vyšehrad, Old Royal Palace, Olsany Mezarlığı, Astronomik Saat, Ulusal Tiyatro, Estates Tiyatrosu, Obecní Dum, Powder Tower, Aziz Vitus Katedrali, Aziz George Bazilikası, Tyn Kilisesi ve Aziz Nicholas Kilisesi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

 

●    Brüksel: Belçika’nın başkenti Brüksel’de; Belfry & Halle, Saint Bavo Katedrali, Flanders Savaş Alanı, Gravensteen, Kutsal Kan Bazilikası, Mons ve Aziz Peter Kilisesi gibi tarihî konumları gezip görebilirsiniz. 

 

İskoçya’nın başkenti Edinburgh, ziyaretçilerini âdeta Orta Çağ’ın karanlık ve gizemli atmosferine doğru bir yolculuğa çıkarır. Edinburgh seyahatinizde The Museum On The Mound, Aziz Giles Katedrali, Aziz Mary Katolik Katedrali, Canongate Kirk, Greyfriars Kirk ve Rosslyn Şapeli gibi eşsiz noktaları gezebilirsiniz. 


Antik Roma Kalıntıları: Pompeii, Ephesus ve Roma'da Tarihî Keşifler


Avrupa tatil önerilerinde geçmişte bazı trajedilere şahit olan Pompeii; tarihe yön veren gelişmelere ev sahipliği yapan Ephesus ve Roma gibi konumlar ön plana çıkar. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pompeii, İtalya’nın Napoli şehrindedir. Burada yer alan Vezüv Yanardağı’nın M.Ö. 79 yılında harekete geçmesiyle bölgede yaşayanlar lavlar altında kalmıştır. Dönemin eğlence merkezlerinden biri olan Pompeii, günümüzde taşlaşmış bedenlerin yer aldığı çarpıcı bir antik kent ve açık hava müzesidir. 

 

Ephesus ya da daha çok bilinen adıyla Efes, Türkiye sınırları içinde Antik Roma turistik tatil önerileri arayanlara hitap eder. İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes sırasıyla; Leleg, Karya, Lidya, Pers ve Roma hâkimiyetine girmiştir. Burada Efes Antik Kenti’ni ziyaret ettikten sonra aynı bölgede konumlanan Artemis Tapınağı, St.Jean Bazilikası ve Meryem Ana Evi gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz. 


Asya'nın Eşsiz Tarih Kokan Rotaları


Kendine has kültürleriyle ön plana çıkan Asya ülkeleri, eşsiz tatil yerleri önerileri arayanların beklentilerini karşılar. Tam bir medeniyetler beşiği olan bu kıtada Çin ve Pers imparatorlukları gibi güçlü uygarlıklar hüküm sürmüştür. Ayrıca ilk ticaret ağlarından İpek Yolu ortaya çıkmış; Meiji Restorasyonu ve kıtlık dönemleri gibi önemli tarihî olaylar yaşanmıştır. Çağlar boyunca süren bu gelişmelerin izlerine; Tayland, Kamboçya, Nepal, Çin, Japonya ve Güney Kore’nin simge noktalarında rastlayabilirsiniz. 


Asya'nın Görkemli Tapınakları: Tayland, Kamboçya ve Nepal'da Tarihî Gezi


Estetik mimarileri ve tarihî zenginliğiyle göz dolduran görkemli tapınakları ziyaret etmek, Asya tatil önerileri listesinde ilk sırada yer alır. Aşağıda Güney Asya ülkelerinden Tayland, Nepal ve Kamboçya’nın ünlü tapınaklarından bazılarını görebilirsiniz.

 

●    Tayland: Wat Phra Kaew, Wat Arun, Wat Saket, Wat Rung Khun, Wat Rong Suea Ten, Wat Them Suea, Wat Tha Sung, Wat Phra Dhammakaya, Sanctuary of Truth.

 

●    Nepal: Ashoka Stupa, Monkey Temple, Pashupatinath Temple, Patan Temple, Thamel Temple, Gokarna Temple.

 

Kamboçya’daki dinî yapılar ise Angkor Wat tapınak şehrinde yoğunlaşır. 1992’den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu etkileyici konumda Angkor Thom, Ta Prohm, Baphuon, Banteay Srei ve Phonom Bakheng gibi tapınakları gezip görebilirsiniz. 


İpek Yolu Serüveni: Çin'den Türkistan'a Tarihî ve Kültürel Yolculuk


Doğu ile batı arasında köprü kuran İpek Yolu; antik çağlardan beri ticaretin, kültürel alışverişin ve bilgi transferinin önemli bir rotası olmuştur. Çin'in Xian şehri, İpek Yolu rotasının ilk durağıdır. Yol boyunca size; antik tapınaklar, kervansaraylar ve geleneksel pazarlar eşlik eder. Çin’den Türkistan’a kadar uzanan İpek Yolu güzergâhında Dunhuang, Semerkant, Buhara ve Almatı gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.  


Doğu'nun Esintileri: Japonya ve Güney Kore Tarihî Tatil Rotaları


Japonya ve Güney Kore, Asya’nın kültürel zenginliğini temsil eden en iyi turistik yerlerdir. Pembe Sakura ağaçlarıyla eşsiz manzaralar sunan Japonya’daki seyahatinizde şu tatil önerilerinden yararlanabilirsiniz.

 

●    Japonya’nın antik başkenti olan Kyoto’yu gezin.
●    Büyük Buda heykeline ev sahipliği yapan Nara’ya gidin.
●    2. Dünya Savaşı’nın trajik sonuçlarını gözler önüne seren Hiroşima’yı ziyaret edin. 
●    Osaka Kalesi ve Himeji Kalesi gibi önemli tarihî yapılara uğrayın.
●    Doğal ve tarihî güzellikleri bir araya getiren Miyajima Adası’nı keşfedin. 

 

Güney Kore ise geleneksel ve modern yaşamı ustaca harmanlayan bir ülkedir. Seul'ün karmaşası ve tarihî dokusu, Gyeongju'nun antik kalıntıları, Bulguksa Tapınağı'nın zarif mimarisi, Güney Kore'nin kültürel zenginliğini yansıtan yerlerden yalnızca birkaçıdır. Dünyanın farklı köşelerindeki tarihî destinasyonlara göz attıktan sonra seyahate çıkmadan önce yapılması gerekenleri de bilmek isteyebilirsiniz.


Seyahatiniz Boyunca Dikkat Etmeniz Gereken Püf Noktalar Nelerdir?


En iyi tarihî yerleri inceledikten sonra sıra, seyahate çıkmadan önce yapılması gerekenleri öğrenmeye gelir. Öncelikle turistik tatil yerlerindeki hava durumunu kontrol etmek, elektronik eşyalarınızı ve ilaçlarınızı yanınıza almak gibi detayları gözetebilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce atmanız gereken en önemli adım ise seyahat sağlık sigortası yaptırmaktır. Tatil sırasında yaşanması muhtemel sağlık sorunlarında seyahat sigortası avantajlarından yararlanabilirsiniz. 

 

Macera dolu bir yolculuğa çıkmadan önce TR GO güven damgalı platformumuzdan seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Platformumuz üzerinden 35’ten fazla sigorta şirketinden teklif almanız mümkündür. Dilerseniz 7/24 ulaşabileceğiniz sigorta uzmanlarımızdan bu sigorta türüne ilişkin merak ettiğiniz detayları öğrenebilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar