Cep Telefonu Sigortası Nedir?

Telefonların hayatımıza girmesi ile beraber iletişim anlamında bir devrim yaşanırken, bu teknolojik cihazın gelişimi de seneler içerisinde hızla büyüdü. Telefonların evrimi ile beraber birçok cihaz geliştirildi ve insanların kullanımına sunulmuş oldu. Günümüzde pek çok insanın muzdarip olduğu durumlardan birisi de cep telefonlarının kırılması veya farklı arızalardan dolayı çevrim dışı hale gelmesi. 


Birçok insanın günlük hayatta karşılaşması muhtemel kazalardan dolayı ekran kırılması, çatlaması veya teknik problemlerden dolayı telefonları kullanılamaz hale gelebiliyor. Bu durumu sorunsuz atlatmanın ise bir çözümü var; cep telefonu sigortası. Cep telefonu sigortası kazara oluşan durumlarda telefonunuzun hasar alması veya çalınması gibi durumlarda oluşabilecek zarara karşı bir güvencedir.


Cep Telefonu Sigortasının Önemi Nedir? 


Geçmişten günümüze hem küçülen hem de hassas bir hale gelen bu cihazları bir çeşit sigorta ve koruma altına almakta fayda vardır. Günümüzde cep telefonu kılıfları, ekran koruyucu jelatinleri gibi pek çok koruma seçenekleri bulunsa da bu yöntemler bazen yetersiz kalabilmektedir. Bu sebeple cep telefonlarına sigorta yaptırmak önerilen bir seçenektir. Cep telefonu sigortası varlığında, herhangi bir hasar oluşması durumunda sigortanız bu hasarın bedelini karşılar. 


Herhangi bir cep telefonu satın alındığında; satın alınan firma tarafından kullanıcıya bir garanti belgesi verilir. Bu garanti belgesi kapsamında “kullanıcı hatası” olmayan durumlarda cep telefonunun sorunları giderilir. Ancak kullanıcı hatası olan durumlarda garanti belgesi ile telefon onarımı gerçekleşmez. Bu sebeple oluşacak masrafların tümünü kullanıcının karşılaması beklenir. Garanti kapsamında cep telefonlarını tamamen korumaya almanız mümkün değildir. 


Ancak kasko, yani cep telefonu sigortası sayesinde kullanıcı hatasının da var olduğu durumlarda, telefonunuz üzerinde oluşan hasar ve zararın masraflarını kasko şirketi karşılar. Bu sebeple garanti kapsamına sahip olmanız, koruyucu kılıf ve koruyucu jelatine sahip olmanız, cep telefonunuzu tamamen koruma altına aldığınız anlamına gelmeyebilir. 


Cep telefonu sigortası varlığında telefonunuz üzerinde oluşan hasarlar ve zararlar için içiniz rahat olabilir. Çünkü kasko kapsamında kullanıcı hatası şeklinde bir kapsam yoktur. Cep telefonu sigortası veya bir diğer adıyla cep telefonu kaskosu genel olarak bir yıllık yapılır. Yapılan sözleşme şartları firmadan firmaya değişebilir ama temel hizmetler aynıdır. 


Ayrıca yaptıracağınız kaskoyu hem sıfır hem de ikinci el cep telefonları için yaptırabilirsiniz. Kasko yaptırdıktan sonra sözleşme süresi boyunca cep telefonu tamamen kasko garantisi altına girmektedir. Kasko sözleşmesi boyunca sağlanan garantinin yanı sıra birtakım hizmetler de verilmektedir. Bu durum da aynı şekilde kasko şirketine bağlı olarak değişmektedir. 


Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsar?


Cep telefonu garantilerinin neredeyse hiçbiri kullanıcı hatası olan hasar ve zararları karşılamaz. Ancak telefonun yazılımsal ve kendiliğinden oluşan sorunlarını karşılar. Bu sebeple birçok insan kasko yaptırmaya yönelmektedir. Cep telefonu sigortası veya diğer adıyla cep telefonu kaskosu da her tür durum için garanti sağlamaz. Ancak genel cep telefonu sigortalarının aksine kullanıcı hatası olan pek çok durumu kabul eder. 


Garanti kapsamında kullanıcı hatası zararlarının giderleri karşılanmaz. Ancak kasko kapsamında birtakım durumlar haricinde kullanıcı hatası ile oluşan zarar ve hasarın bedeli de karşılanır. Bu koşullar nelerdir, hangi durumlar kasko tarafından karşılanır, hangi durumlar kasko kapsamına girer?

Maddeler halinde sıralayabiliriz:
●    Herhangi bir kaza (düşme, çarpma) sonucu oluşan hasarlar,
●    Kapalı alanda gerçekleşen hırsızlık,
●    Yüksek elektrik akımı; kısa devre,
●    Sıvı teması,
●    Doğal afetler,
●    Yıldırım isabeti. 


Bu gibi birçok durum kasko garantisine girmektedir. Pek tabii bu durumlardan bazıları çıkarılabilir veya eklenebilir. Cep telefonu için kasko yaptırılan şirkete göre değişkenlik gözlenebilir. Kasko yapan şirketin belirlediği şartlar üzerinden, belirlenen kapsam içerisinde cep telefonu garanti altına alınır. Bu sebeple seçtiğiniz firmanın şartlarını baz alarak sözleşme yapmanız gerekir, temel hizmetler aynı olsa da farklı noktalarda aynı hizmetler verilmeyebilir. Bu sebeple kasko hizmeti veren firmadan firmaya bu durum değişkenlik gösterir. 


Cep Telefonu Sigortası Avantajları Nelerdir?


Cep telefonu sigortasının pek çok avantajı bulunmaktadır, bunların en önemlisi kullanıcı hatası oluşan birçok hasarın bedelini karşılıyor olmasıdır. Cep telefonu garantisinin aksine ekran kırılmaları, dokunmatiğin bozulması, sıvı ile temas sonucu bozulmalar gibi pek çok sorun karşımıza çıkmıştır. Bu sorunları garanti karşılamazken kasko tüm bunları karşılamaktadır. Cep telefonu sigortası avantajları şu şekilde sıralanabilir; 
●    Garantinin aksine kullanıcı hatası durumlarda oluşan hasarın masrafı karşılanır,
●    Kasko garantisinin yanı sıra ücretsiz teknik destek sağlanır,
●    Lojistik destek sağlanır,
●    Cep telefonu hasarı sonrası kullanılamaz hale geldiyse, eşdeğer bir cihaz ile ikame edilebilir. 

 

Cep Telefonu Sigortası Ne Kadar Süre Geçerlidir?


Cep telefonu sigortası yaptırma aşamasında akıllarda yer kaplayan en büyük sorulardan biri de sigorta geçerliliğinin ne kadar süre olacağıdır. Cep telefonu kaskosu 1 yıl geçerli olmaktadır. 1 yıl sonunda poliçenizi yenileyebilirsiniz. Dijipol, müşterilerine poliçelerini tek tıkla yenileyebilme avantajı sunmaktadır. Üstelik poliçe hatırlatma servisi desteği sayesinde süreç sizin için sorunsuz şekilde yönetilmektedir.  


Telefon sigortası hizmetlerinden faydalanabilmeniz için cep telefonunuzun kasko uyumlu olması gerekmektedir. Bu durum da IMEI numarası ile birlikte sigorta şirketi tarafından tespit edilir. Cep telefonu sigortası teklifinizi hemen dijipol.com güvencesiyle alabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Cep Telefonu Sigortası Nasıl Yaptırılır?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar