Araba Kaloriferi Neden Isınmaz?

Soğuk havalarda aracınıza bindiniz, yolculuğa çıkmadan önce ilk adım olarak kaloriferi çalıştırdınız ve kaloriferinizin çalışmadığını  fark ettiniz. Bu durum bazen çok can sıkıcı olabiliyor biliyoruz. Kaloriferinizin çalışmamasının birçok sebebi olabilmektedir. Araba kaloriferlerinin düzenli bakımlarının yapılmış olması gerekmektedir aksi takdirde sorunun çıkmama gibi şansı yoktur.

Özellikle kış aylarında araç kaloriferleri hayatımızın büyük bir parçasını oluşturmaktadır. Ayrıca araç kaloriferleri sadece ısınmaya yardımcı olmakla kalmaz, oluşan buharı eritir, motorun hararetini engeller ve motorun soğumasına yardımcı olur.

 

Araba Kaloriferi Neden Isınmaz? 

 

1. Aracın ızgaralarında, vanasında ya da hortumlarında bir sorun oluşması araba kaloriferini de olumsuz olarak etkiler. Böyle bir durumda aracınızın özellikle vanalarını detaylı bir şekilde kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Vanalar kaloriferin hangi kademede çalışacağını ve çalışma yönünü belirledikleri için arıza yapma potansiyelleri oldukça yüksektir. Ayrıca ızgaraların da araç bakımlarınız sırasında kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekmektedir.


2. Temizliği yapılmayan kalorifer petekleri bir zaman sonra kireç tutmaya başlar ve tıkanır. Bu nedenle sıcak su dönmez ve yeterli su akışına sahip olmayan araba ısınmaz. Bu yüzden tıkanan radyatörler değiştirilmelidir.


3. Hortumlardan sürekli olarak sıcak su geçmesi sebebiyle esnekliklerini kaybedebilirler. Bu sebeple contalar suyun sızmasına neden olabilir. Kontrol edilmeleri gereklidir.


4. Yukarıdaki maddelere ek olarak soğuk havalarda aracınız ısınmadan kaloriferleri çalıştırmamanız da size tavsiyemiz olacaktır.


Aracınıza Kasko Sigortası yaptırarak sürpriz masrafların önüne geçebilirsiniz. Hemen teklif almak için Dijipol.com’a tıklayabilir ya da bizi 0850 423 0850 numaralı hattımızdan arayabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar