Aile Sağlık Sigortası Nedir?

Ailemiz söz konusu olduğunda pek çok konuda daha titiz davranıyoruz. Sağlık da bu konular arasında başı çekiyor. Sevdiklerinizin sağlıklarını güvence altına almak istemeniz son derece gayet doğal. Sağlık sektöründe her geçen gün artan maliyetleri de düşündüğümüzde ailemizin sağlığını sigortalatmak şüphesiz iyi bir karar. Aile tamamlayıcı sağlık sigortası ile sağlık masraflarınızın önüne geçerken bütçenizi güvence altına alabilir ve tasarruf sağlayabilirsiniz. 


Peki tam olarak aile sağlık sigortası nedir? Aileniz için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir misiniz? Aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler aile tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajları neler? Tüm bu soruların cevaplarını bulmak ve aile sağlık sigortası hakkında daha fazlası bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Aile Sağlık Sigortası Nedir?


Aile sağlık sigortası tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası poliçelerini aile içerisindeki bireylerin birlikte yaptırmasıdır. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası yaptırdığınızda aile üyeleriniz de bu sigortadan yararlanabilirler. Aile sağlık sigortası hakkında merak ettiklerinizi gelin birlikte inceleyelim.


Aileniz İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırabilir misiniz?


Aile söz konusu olduğunda birçok Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK teminat kapsamını aşan tedavi giderlerini karşılayan ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerli olan sigorta türüdür. Bu kapsamda ailenizin sağlığını ve riskli durumları göz önünde bulundurarak aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmayı seçebilirsiniz. Böylelikle de yaptırmış olduğunuz aile sağlık sigortası ile aile bireylerinizin sağlığı konusunda rahat hissedebilir ve her geçen gün artan sağlık masraflarının önüne geçerek tasarruf yapabilirsiniz.


Eğer aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak özel bir hastaneye giderseniz masraf olarak sadece SGK katılım payını ödersiniz. Ayrıca çoğunlukla 1 yıl süresince ayakta ve yatarak gerçekleşecek tedavilerin masrafları da sigorta şirketi tarafından karşılanır.


Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler


●    Pek çok sigorta şirketleri aile olarak satın alınan tamamlayıcı sağlık sigortalarına aile indirimi uygularlar. İlk olarak, aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce mutlaka size aile indirimi sunan sigorta şirketlerini araştırın.


●    Tarafsız davranan ve dürüstçe bilgi veren, sağlık sigortası alanında uzman bir müşteri temsilcisi bulmak oldukça önemli ve işinizi kolaylaştıracak bir konudur.


●    Seçeceğiniz sigorta şirketinin aile indirimi yapıp yapmadığı konusunda önceden bilgi edinmeniz ve teyit etmeniz son derece önemlidir.


●    Aile büyüklerinin ve çocukların hangi prosedürler ile poliçeye dahil edileceği hakkında net ve kesin bilgiler edinmeniz son derece önemli bir ayrıntıdır.


●    Hizmetini almak istediğiniz hastane belli ise bu hastanenin ya da hastanelerin tercih edeceğiniz sigorta şirketiyle anlaşmalı olup olmadığına dikkat edin.


●    Poliçenizin ayrıntıları hakkında bilgi alarak poliçenizin hangi koşullarda geçerli olduğunu öğrenmelisiniz.


●    İlerleyen yaşlarda anne ya da babanıza da sağlık sigortası yaptırmak isteyebilirsiniz. Ancak bilmelisiniz ki evli çocuklar, ebeveynleri ile aynı poliçe içerisinde sigortalanamazlar. Anne ya da babanız için sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız bireysel sağlık sigortalarını tercih edebilirsiniz.


●    Bekar çocuklar için ise durum farklıdır.  Bekar çocuklar anne ve babalarıyla birlikte tek bir poliçe içerisinde sigortalanabilirler. Ancak bu kapsamda özel aile sağlık sigortası yaptıracaksanız bu sigorta türünün primini etkileyen en önemli parametrelerden biri yaştır. Elli yaş altı ve üstü sağlık sigortası primleri arasında ciddi farklar gözlemlenmektedir.


●    Tüm bunlara ek olarak, ileri yaştaki büyükleriniz ile birlikte sağlık sigortası yaptırmanızın ödeyeceğiniz primi ve hasarsızlık oranınızı büyük ölçüde etkileyeceğini unutmamalısınız. Belki de buradaki en iyi tavsiye anne ve babanız adına kendinizden ayrı olarak bir sağlık sigortası yaptırmanız olacaktır.


Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Neler?


●    Günümüzde tek başına çocuk sağlık sigortası yapan sigorta şirketi sayısı son derece az iken çocukların ebeveynleri ile sigortalanması için poliçeler sunan sigorta şirketi sayısı oldukça fazladır. Sigorta şirketi sayısı arttıkça sağlık sigortası seçmeniz de kolaylaşır.


●    Sigorta şirketleri genellikle ailecek sağlık sigortası yaptırmak isteyen bireylere yüzde beş ile yüzde on arasında bir indirim sunarlar. Sadece çocuğunuz ya da çocuklarınız adına sağlık sigortası yaptırmak, ailecek sağlık sigortası yaptırmak için ödeyeceğiniz prim açısından düşünüldüğünde pek de kârlı değildir. Bu kapsamda düşünüldüğünde aile tamamlayıcı sağlık sigortası daha avantajlıdır.


●    Aile üyeleriniz için ayrı ayrı sağlık poliçesi oluşturup bir sürü evrakın içinde boğulmanıza gerek kalmaz. Aile sağlık sigortası; tek bir sağlık poliçesi düzenleyerek, yenileme tarihi ya da prim ödeme gününü kolaylıkla takip edebilme imkânı sunar.


●    Tüm bunlara ek olarak özel aile sağlık sigortasında her bir aile üyeniz için farklı sağlık planı tercih edebilirsiniz. Örneğin kendiniz ve eşiniz için sadece yatarak tedavi teminatı seçerken aile büyükleriniz ya da çocuklarınız için yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatı seçip poliçenin kapsamını genişletebilirsiniz. Böylece ödeyeceğiniz primi bir miktar düşürerek bütçenizi kısabilirsiniz. Ancak aile tamamlayıcı sağlık sigortasında böyle bir uygulama söz konusu değildir.


●    Aile tamamlayıcı sağlık sigortası ebeveynin seçtiği plan doğrultusunda çocukları içinde geçerli olacaktır.


●    Bir diğer kafa merak edilen ve kafa karışıklığı yaratan konu ise doğum teminatıdır. Ailecek sağlık sigortası yaptırmanız doğum teminatı almanıza engel olmaz. Belli koşullar ile sağlık planında aile poliçenize doğum teminatı ekleyebilirsiniz.


●    Çeşitli sigorta şirketleri aile tamamlayıcı sağlık sigortasına farklı oranlarda indirim uygular. Tamamlayıcı sağlık sigortası yapan şirket sayısı oldukça fazla olduğundan kendinize en uygun sigorta şirketini bulmakta zorluk yaşamazsınız. Sizin için en uygun sigorta şirketini bularak primlerinizi daha avantajlı koşullarda ödeyebilirsiniz.


●    Ailecek sağlık sigortası alımında belirli vergi indirimi uygulamaları da mevcuttur. Ailecek sağlık sigortası yaptırarak bu avantajdan da yararlanabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular


Genel olarak sağlık sigorta türlerinin karıştırılmaması adına bazı konuları hatırlatmak ve netleştirmek son derece faydalı olacaktır. Gelin bu kapsamda sıkça sorulan soruları cevaplayalım.


Tamamlayıcı sağlık sigortasından eşim de yararlanabilir mi?


Tamamlayıcı sağlık sigortası sadece sigortalı bireyin kullanabileceği bireysel bir sağlık poliçesidir. Bu sebeple eğer aile sigortası şeklinde eşinizi de kapsayan bir poliçe yaptırmadıysanız eşiniz bu sigortadan yararlanamaz.


Tamamlayıcı sağlık sigortam eşimi ve çocuklarımı kapsar mı?


Eğer tamamlayıcı sağlık sigortasını aile paketi şeklinde yaptırdıysanız eşiniz ve çocuğunuzun da sağlık teminatlarından yararlanması mümkündür.


Çocuklar için özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak mümkün mü?


Çocukları için özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak pek çok ebeveynin merak ettiği konulardan biridir. Ebeveynlerin sağlık poliçesinden bağımsız olarak tek başına çocuğun sigortalanması pek tabi mümkündür. Tek başına çocuğu sigortalamak dışında anne babanın mevcut poliçesine çocuğu ekletmek ya da doğrudan aile sağlık sigortası yaptırarak çocuğu sigortalatmak mümkündür. Bu durum sigorta şirketlerinin sunduğu sağlık sigortası poliçelerine göre değişeceği için sigorta şirketlerinin özel şartlarını öğrenip, poliçenizi ona göre yaptırmak sizin için daha faydalı olacaktır.


Dijipol.com’un sunduğu tamamlayıcı sağlık sigortası avantajlarını inceleyerek farklı firmalardan kolaylıkla fiyat teklifi alabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar