Türkiye Sigorta Birliği Nedir?

Türkiye’de yer alan tüm reasürans ve sigorta şirketlerinin üye olmak zorunda olduğu kuruluşa Türkiye Sigorta Birliği (TSB) denilmektedir. 

 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından her yeni ay Araç Kasko Değer Listeleri yayınlanmaktadır. Bu listeler sigorta şirketlerine yol gösterici olarak servis edilmektedir. Bu amaçla sigorta şirketleri sigorta hesaplaması yaparken bu listeleri dikkate almaktadır. Araç Kasko Değer Listesi hakkında detaylı bilgi alabilmek için https://www.dijipol.com/kasko-sigortasi/kasko-deger-listesi-ile-alakali-bilmeniz-gerekenler yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sigorta sektörünün gelişimine katkıda bulunmak için çalışmaktadır. Bu yolda aylık ve yıllık olarak planlarını yapar ve istatistiki bilgiler yayınlar.

 

Türkiye Sigorta Birliği Kimdir?

 

Sigortacılık Türkiye’de 1870 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Sigorta Şirketleri kendi içinde örgütlenebilmek için 1900 yılında İstanbul’da Yangın Sigorta Şirketleri Sendikası ile ilk mesleki örgütlenmeye başlamış ve kurulmuştur. Zaman içerisinde farklı isimler alan kuruluş son olarak, 1975 yılında yayımlanan Ana Tüzük sayesinde Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ismini almıştır.

 

2012 yılında değiştirilen Sigortacılık Kanunu’na istinaden mesleki örgütlenmeye emeklilik şirketleri de dahil edildi. Bunun neticesinde ‘’Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’’ olarak örgütlenmenin ismi değişti.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar