Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler

Seyahate çıkmadan önce bazı hazırlıklar yaparak hayatınızı kolaylaştırmanız mümkün. Birkaç püf noktaya dikkat ederek rahat bir seyahat geçirebilir ve kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Peki seyahate çıkmadan önce nelere dikkat edilmeli? Seyahatte kendimizi rahat hissetmek için neler yapmalı? İşte bu soruların cevabı yazımızda.

 

1. Hava Durumunu Kontrol Edin


Gideceğiniz şehrin veya ülkenin 15 günlük, haftalık ve günlük hava durumunu kontrol edin. Bu sayede yanınıza alacağınız kıyafetleri ve ayakkabıları seçebilir ve valizinizde gereksiz kıyafet bulundurmazsınız. 


2. Elektronik Eşyalarınızı Şarj Edin


Yanınıza, valizinize veya çantanıza koyacağınız elektronik eşyalarınızı evinizden ayrılmadan önce şarj etmeyi unutmayın. Çünkü; seyahat edeceğiniz yer farklı bir ülkeyse hangi türden bir adaptöre sahip olduğunu bilemeyebilirsiniz. Yanınıza muhakkak telefonunuzu, kameranızı ve fotoğraf makinanızı almayı atlamayın.


3. Çantanızı Toplayın ve Kontrol Edin


Kişiler çoğunlukla seyahatlerini gerçekleştirecekleri gün çantalarını toplamaya çalışırlar. Bu nedenle gerekli olan ve olabilecek çoğu eşya unutulur ve evde kalır. Böyle bir sorun yaşamamak için eşyalarınızı hazırlamadan önce muhakkak liste yapmalı ve ona göre çantanızı hazırlamalısınız. Bu sayede tatsız sürprizler ve unutulan eşyalarla karşılaşmazsınız.  


4. İlaçlarınızı Almayı Unutmayın


Kullandığınız düzenli ilaçlarınız varsa yanınıza almayı unutmayın. Zira başka bir ülkede ilaçlarınızı bulamayabilir ve zor durumda kalabilirsiniz. 


5. Seyahat Sağlık Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın


Seyahat sağlık sigortası yaptırmadan yola çıkmayın. Çünkü; seyahat sağlık sigortası sizi birçok riske karşı korur ve güvende hissettirir. 

 

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir ve Neden Önemlidir?

 

Seyahat sağlık sigortası; yurt içi ya da yurt dışı seyahatleri sırasında meydana gelebilecek olumsuz risklere karşı sigortalının sağlığını ve daha birçok olumsuz duruma karşı sigortalıyı koruma altına alan sigorta türüdür. Seyahat sağlık sigortası bir diğer ismiyle vize sigortası olarak da bilinmektedir. Bunun nedeni ise; yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin vize işlemlerinin yapılabilmesinin ön koşullarından biri olmasıdır.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

 

Seyahat sağlık sigortası genel koşullarında bulunan ve özel koşullarda yer alan teminatlar aşağıda belirtilen gibidir. Bu nedenle ana teminat dışında kalan diğer haller sigorta firmalarına göre değişkenlik gösterebilir. Seyahat sağlık sigortası kapsamı: 


● Acil durum veya kaza halinde tedavi teminatı,


● Sigortalının sağlık nedeni ile ilgili nakli,


● Vefatlardan sonra oluşacak cenaze nakil giderleri,


● Defin işlemleri sırasında oluşabilecek giderler,


● Seyahatin iptal edilmesi veya yarıda bırakılması,


● Bagajın kaybolması (bu teminatın geçerli olabilmesi için bagajın havayolları içerisinde kaybolmuş, check-in işlemlerinin tamamlanmış ve kayıp raporu oluşturulmuş olmalıdır),


● Tıbbi danışmanlık.


 
Yukarıda belirtilen teminatlar dışında sigorta şirketinizin sunduğu hizmetlere göre poliçenizi zenginleştirebilirsiniz.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

 

Vize başvuruları sırasında pek çok ülkenin konsoloslukları tarafından mecburi evraklar listesinde yer alan seyahat sağlık sigortası; bir evraktan çok daha fazlası… Yurt dışında yaşanabilecek ani hastalıklar ve kazalar neticesinde oluşacak sağlık giderlerinizi güvence altına almaktadır. Seyahat sağlık sigortasının hangi ülkelerde geçerli olduğu ise aşağıda yer almaktadır.


● Schengen ülkeleri,


● ABD,


● İngiltere,


● Rusya,


● Bulgaristan,


● Ve diğer bütün dünya ülkeleri için yaptırılabilmektedir.

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Seyahat Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Uzun Yolculukta Seyahat Sigortası Neden Önemlidir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar