Özel Sağlık Sigortası ile Elde Edebileceğiniz Avantajlar

Geleceğinizi daha güvenilir hale getiren özel sağlık sigortası, muhtemel kaza ya da hastalık durumlarında sigortalının sağlık giderlerini karşılayan özel bir hizmet seçeneği olarak bilinmekte. Poliçe teminatı kapsamında ayakta veya yatarak tedavi seçenekleri sunan özel sağlık sigortası, sağlığınızı güvence altına almanın en kolay yolu. Özel sağlık sigortası poliçesinin kapsamı, ihtiyaca göre seçilen çeşitli ek teminatlar ile genişletilebiliyor. 

 

Özel sağlık sigortasını sizler için incelediğimiz bu yazımızda ayrıca "Özel sağlık sigortası nedir" ve "Özel sağlık sigortası neleri kapsar" gibi aklınıza takılan birçok sorunun cevabını da bulabilirsiniz. 

 

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

 

Sigorta poliçesi, kapsamına göre 2 ana başlığa ayrılıyor. Yatarak tedavi ve ayakta tedavi olarak uygulanmakta olan hizmet kapsamı, güvence sahibi olan sigortalıyı muhtemel risk durumları karşısında maddi anlamda koruyor. Hastaya uygulaması yapılacak olan cerrahi operasyonlar yatış gerektiriyorsa ortaya çıkan maddi giderler yatarak tedavi teminatı kapsamında değerlendiriliyor. Tedavisi yüksek meblağlar olan; kemoterapi, radyoterapi, yoğun bakım, ameliyat, suni uzuv, refakatçi oda giderleri gibi çeşitli hizmetler teminat limitleri dahilinde karşılanıyor.

 

Fizik tedavi, muayene, röntgen ve tahlil gibi yatış gerektirmeyen birtakım tetkik giderleri ise ayakta tedavi teminatı içerisinde yer almakta. Ayrıca özel sağlık sigorta poliçenizi limitsiz olarak imzalarsanız bazı ek teminat imkanlarından da faydalanabiliyorsunuz. Limitsiz poliçenin sağlamış olduğu olanakların başında kuşkusuz doğum sigortası geliyor. Gebelik kontrolü, bebek muayenesi ve bebeğin olası sağlık sorunlarında oluşabilecek tüm maddi giderler özel sağlık sigortası doğum teminatları sayesinde kapsam altına alınıyor.

 

Özel Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

 

farklı teminat koşullarına sahip olan özel sağlık sigortasının birçok yönden faydası bulunuyor. Sigorta sahibi kişilere sağlamış olduğu faydalar ve avantajlar aşağıda belirtildiği gibi sıralanabilir;


1.Özel hastane ve doktor seçme şansı
2.Ekonomik düzeyde olan tedavi giderleri
3.Manevi ve maddi açıdan sigortalının kendisini güvende hissetmesi 
4.Sağlık hizmetlerinden teminat kapsamına alınması halinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında yararlanabilme
5. Kaliteli sağlık hizmeti

 

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları

 

Yüksek miktardaki maddi giderleri ödeme yükümlülüğünden kurtaran özel sağlık sigortasının maliyetleri sigorta şirketinin kapsamı ve hastane seçimine bağlı şekilde değişiyor. Poliçenizde olmasını istediğiniz sağlık hizmetleri, poliçe limitleri ve ek teminatlar fiyatın değişmesini etkileyen hususlar arasında yer almakta.


Özel sağlık sigortası maliyetleri ayrıca sigortalının kişisel bilgilerine göre de değişiklik gösterebiliyor. Örneğin: Hastanın önceden geçirmiş olduğu kronik bir hastalığı söz konusuysa ve hastalığına bağlı teminatlardan yararlanmışsa ödeyeceği fiyat yükseliyor. Çünkü fiyat belirlenirken yaşamış olduğu bu hastalığın bir kez daha tekrarlanabileceği göz önünde bulunduruluyor.

 

Özel Sağlık Sigortası Primleri

 

Zaman kaybı yaşatmadan kapsamlı bir biçimde tedavi olabilme olanağı sağlayan özel sağlık sigortası, normal koşullarda daha pahalı olan sağlık giderlerini daha düşük primler ödeyerek kapatmanızı sağlıyor. Poliçeye eklenen teminatlar ve katılım payları prim üstünde etkili olan belli başlı faktörler arasında göze çarpıyor. Poliçenize ekleyeceğiniz teminat ve güvence sayısı yükseldikçe sigorta primleriniz de doğru orantılı olarak yükseliyor. Ama şirket tarafından sunulmakta olan sigorta teklifi bütçenizi aşıyorsa poliçenizi kendi ihtiyaçlarınıza ve gelir düzeyinize göre bir kez daha şekillendirme şansınız bulunuyor.

 

Sigorta poliçesinde fiyatı etkileyen ancak sigortalı tarafından değiştirilemeyen diğer hususlar ise şunlardır:


1.Hastanın cinsiyeti
2.Yaş durumu
3.Yaşadığı il ve ikametgah adresi
4.Sağlık poliçesinin bulunup bulunmaması
5. Poliçeden tek kişiyi ya da diğer aile fertlerini baz alması
6.Sigortalının geçmişte geçirdiği hastalıklar
7.Alkol- sigara kullanımı
8. Sigortalı olan kişinin boy ve kilogram ölçüleri

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Özel Sağlık Sigortasına Aile Fertleri Dahil Edilebilir mi?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar