MTV 2024 Fiyatları Ne Kadar?

Motorlu taşıtlar vergisi (MTV), Karayolları Trafik Kanunu’na göre trafiğe kayıtlı olan ve Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı olan uçak, helikopter gibi motorlu deniz taşıtlarının her yıl düzenli olarak ödemesi gereken vergi sistemidir.
Peki MTV ödemesi nasıl yapılır ve 2024 için belirlenen bedeller nelerdir? 
İşte tüm bu soruların cevabı aşağıdaki yazımızda.


 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre; MTV 2024 için belirlenen artış %58,46 oranında oldu. Yani 2024 yılından itibaren MTV’ye gelen zam neticesinde 1 Ocak 2018’den sonra trafiğe çıkmış, 1.300 cm³’ten az motor hacmi olan araç değeri 180.600’ü aşmayan ve 1 ile 3 yaş arası araçlar 3.359 TL vergi ödemesi yapacak.


MTV 2024 Zam Oranları Hesaplaması Nasıl Yapılır?


MTV 2024 hesaplamasında; aracın motor hacmi, türü ve yaşı baz alınmaktadır. MTV ödemesi yapılacak aracın kamyon, otomobil, panelvan otobüs olması ödenecek vergi tutarında değişikliğe sebep olmaktadır.


MTV Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?


MTV borcunuzun olup olmadığına ya da hesaplama işlemlerine https://ivd.gib.gov.tr/ üzerinden hesaplamalar sekmesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine aynı web sitesi üzerinden MTV ve Trafik Para Cezası sekmesinden ve anlaşmalı bankalardan gerçekleştirebilirsiniz.


MTV’den Hangi Araçlar Muaftır?


1.    Belediyeler, il özel idareleri, Kızılay ve SGK’ya bağlı ve bunlar adına tescil edilmiş araçlar,


2.    Konsolosluklara ve elçiliklere bağlı araçlar,


3.    %90’nın üzerinde engeli olanlar için özel uygulamalar ile kullanıma uygun hâle getirilmiş araçlar,


4.    Hurda araçlar MTV’den muaftır. 


 
Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar