Konut Sigortasının Maliyetleri Nasıl Belirlenir?

Evler bizi risklerden koruyan yuvalarımız… İçerisinde güzel anılar biriktirdiğimiz belki de aitlik duygusunu bize fazlasıyla yaşatan ve hissettiren evlerimizi daha güvenilir hale getirmek mümkün. Peki evlerimizi nasıl daha güvenli hale getirebilir ve yuvamızı tehlikelerden nasıl koruyabiliriz? Cevabı ise çok basit; konut sigortası.  Konut sigortasının detaylarını merak edenler için aşağıdaki yazımızda detayları sizler için inceledik. 


 
Konut Sigortası Nedir?

 

Konut sigortası; yuvanızın muhtemel olumsuz risklere karşı çok küçük meblağlar karşılığında sigorta altına alınmasını sağlamakta olan bir güvence sistemidir. Herhangi bir tehlike anında, konutunuzda oluşabilecek hasarların ödeme yapmadan teminat karşılığında sigorta şirketi tarafından karşılanmasına olanak sağlar. Bu hizmetlerin dışında poliçeniz kapsamında yer alan ücretsiz asistan hizmetlerinden otel rezervasyonuna, çilingir hizmetinden refakatçiye kadar pek çok hizmetten de yararlanarak, sigortanızdan bir kaza veya afet durumu dışında da faydalanabilirsiniz. Konut sigortası sayesinde; su ve elektrik tesisatlarında oluşabilecek hasarlar, çilingir ve camlarda oluşabilecek problemler de sigorta kapsamında değerlendirilir ve sigorta sahibi için sorun olmaktan çıkar.


 
Konut Sigortası Kapsamı

 

Konut sigortasının kapsamı her sigorta şirketinde farklılık gösterebileceği için poliçenizde belirtilen teminatları dikkatle incelemek  gerekir. Çünkü; hemen hemen her sigorta çeşidinde olduğu gibi konut sigortasını da ek teminatlar sayesinde ihtiyaçlarınız çerçevesinde dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Hem konut sigortasının kapsamını hem de konut sigortası avantajlarını aşağıda görebilirsiniz.


1.İnfilâk, yangın, kar ağırlığı, yer kayması, fırtına,
2.Sel ve su baskını,
3.Lokavt, grev, kargaşa, halk hareketleri, terör, kötü niyetli hareketler,
4.Dahili su ile alakalı sorunlar,
5.Duman,
6.Yakıt sızması,
7.Hava taşıtları çarpması,
8.Deniz taşıtları çarpması,
9.Kara taşıtları çarpması,
10.Hırsızlık,
11.Kazaen kırılma,
12.Enkaz kaldırma masrafları,
13.Kira kaybı,
14.Cam ve ayna kırılması,
15.Üçüncü şahıs mali mesuliyet,
16.Alternatif ikamet ve taşınma masrafları,
17.Elektronik cihaz teminatı,
18.Sabit dekorasyon,
19.Konut dışında bulunan eşyalar teminatı,
20.Gasp, kapkaç, yankesicilik teminatı,
21.Ev yardım hizmetleri (sınırsız-limitsiz),
22.Konutta bulunan üçüncü şahıslara ait eşyalar teminatı,
23.Deprem (İsteğe bağlı teminat olup sigortalının talep etmesi durumunda eklenilmektedir.),
24.Enflasyon korunma,
25.Asistans Hizmetler,

 

Konut Sigortasının ev hizmetleri sayesinde hayatınız da kolaylaşır. Bu noktada, sunulmakta olan ana ve ek teminatların sigorta firmalarına göre farklılık gösterebileceğini unutmamanız gerekir. Poliçenizde yer almasını arzu ettiğiniz teminatları belirtebilir ve poliçenize dâhil edebilirsiniz. Çünkü konut sigortasında da diğer sigorta türlerinde olduğu gibi poliçenizde bulunmayan bir durumla karşılaştığınızda oluşan hasar, sigorta tarafından karşılanmaz. Ayrıca konut sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gerekenleri okuyarak ihtiyacınıza uygun poliçeyi seçme konusunda yardım alabilirsiniz.


 
Konut Sigortası Fiyatları

 

Konut sigortası fiyatları poliçenin kapsamına, sigorta şirketine ve daha birçok etkene göre değişiklik gösterebilmektedir. Konut sigortası fiyatlarının hesaplanması sırasında; öncelikle konut bedeli dahil olmak üzere pek çok faktöre bakılmaktadır. Konut sigortası, konut bedeli esas alınarak belirlenen yüzde hesabı ile belirlenir. Konut bedeli; konut yaşı, kat sayısı, dış cephedeki güvenlik önlemleri, konut alanının ve oturum alanının metrekaresi, çatı alanı, iskan ve tapu hali gibi etkenler değerlendirilerek hesaplanmaktadır.


 
Konut Sigortası Zorunlu mu?

 

Konut sigortası, DASK gibi zorunlu olmamakla beraber yaptırılması oldukça mühim olan bir sigortadır. Konut sigortası evinizi birçok tehlikeye karşı korurken aynı zamanda size de birçok avantaj sunar. Hemen konut sigortası yaptırmak için Dijipol.com üzerinden Konut Sigortası sayfamızı ziyaret edin ve online olarak poliçenize sahip olun. 

 

Daha fazla bilgi için "Konut ve Eşya Sigortası Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar