Türkiye İstatistik Kurumu 2020 Ağustos ayı verilerine göre motorlu kara taşıtlarının istatistiklerini açıkladı. Verilere göre; 23 milyonun üzerinde aracın trafikte kayıtlı oldu bilgisi verildi.
Trafik bu kadar yoğunken kazalar da aynı oranda artmaktadır. Yaşanılan bir kaza sonrasında sigorta poliçesinden faydalanabilmek tutanak doldurulmuş olmalıdır. Bu tutanağın ismine kaza tespit tutanağı denilmektedir. Şimdi kaza tespit tutanağının ne anlama geldiğini inceleyelim. Yaşanan bir kazanın maddi hasarlı sonuçlanması durumunda sürücülerin kendi aralarında mutabık kalarak doldurdukları tutanağa kaza tespit tutanağı denilmektedir.
Kaza tespit tutanağının doldurulması için kazanın muhakkak maddi hasarlı olması gerekmektedir. Tutanak sayesinde kazanın oluş şekli tutanak altına alınır. Ayrıca her iki tarafında kazayı kendi açısından nasıl gerçekleştiğini yazmaları sigorta işlemleri ve şirketleri açısından büyük önem taşır.
Kaza Tespit Tutanağında Gerekli Olan Belgeler
Kaza tespit tutanağı içerisinde bazı belgeler sigorta şirketlerine gönderilmektedir. Bunlar,
1. Sigorta poliçesinin fotokopisi,
2. Kaza tespit tutanağı,
3. Varsa kaza yerinde çekilen fotoğraflar,
4. Sürücülere ait ehliyet ve araç ruhsatları fotokopileridir.
Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?
Aşağıda bulunan Kaza Tespit Tutanağı Örneğini incelemenizi öneririz. Kazanın nasıl olduğu mutlaka çizilerek anlatılmalıdır. Hatta fotoğraflar çekilmeli ve ucu açık hiçbir şey bırakılmamalıdır.
Araç sigortalarınızı yaptırmadan trafiğe çıkmayın. Dijipol.com üzerinden zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası tekliflerini alın. Tüm teklifleri karşılaştırın ve size en uygun poliçeye sahip olun. Poliçenizi internet üzerinden yaptırabilir, 0850 433 0850 numaralı hattımızdan sigorta danışmanımız ile görüşebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için "Kaza Tespit Tutanağına İtiraz Süresi: Süresinde İtiraz Edilmezse Ne Olur?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.