HGS Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi, köprü ve otoyolları, durmanıza gerek kalmadan siz geçerken ödeme sağlayan bir ödeme sistemidir. HGS araç plaka tanıma özelliği ile köprü ve otoyollarda geçiş ücretinizi bakiyenizden tahsis eder.

 

HGS ile alakalı en çok merak edilen konuların başında HGS bakiye sorgulaması gelmektedir. HGS bakiyesinin yeterli olup olmadığını internet üzerinden rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Şimdi sorgulama işlemlerinizi nasıl yapacağınızı inceleyelim.

 

HGS Bakiye Öğrenme Nasıl Yapılır? Adımları Nelerdir?

 

HGS bakiye öğrenm işlemini aşağıdaki adımlar sayesinde kolay ve hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

 

1. https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf adresini ziyaret edin.


2. Müşteri Hizmetleri sekmesine tıklayacak kullanıcı adı ve şifrenizi ya da e-devlet şifrenizi girin.


3. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra HGS sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

 

E-Devlet Üzerinden HGS Bakiye Sorgulama Yapılabilir mi?

 

Hızlı Geçiş Sistemi bakiyenizi e-devlet’e giriş yaparak öğrenebilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden arama bölümüne HGS sorgulama yazarak işleminize devam edebilirsiniz.

 

Telefon ile HGS Bakiye Sorgulama Yapılabilir mi?

 

Telefon üzerinden HGS sorgulama yapmak istiyorsanız HGS Çağrı Merkezini arayabiliriz. 0850 460 60 60 numaralı telefon üzerinden müşteri temsilcisinden bilgilerinizi alabilirsiniz.

 

HGS Bakiye Yüklemesi Nasıl Yapılır?

 

HGS bakiyenizi sürekli kontrol etmeli ve içerisinde bakiye bulundurmalısınız. Eğer kartınızda bakiye yoksa gişe geçişlerinde kural ihlali sayılır ve hakkınızda cezai işlem uygulanır.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar