Evcil Hayvan Sigortası Nedir?

Tıpkı aile bireyleriniz gibi evcil hayvanınıza da sigorta yaptırabilmeniz mümkündür. Evcil hayvan sigortasıyla patili dostlarımızın olası bir sağlık sorununa karşı yaptırılacak tedavileri garanti altına alınmaktadır. Evcil hayvanınız bir kaza veya hastalık geçirdiğinde ortaya çıkacak sağlık masrafları pati sigortası tarafından karşılanır. Peki pet sigortası olarak da bilinen bu sigorta türünün yapılması için gereken şartlar nelerdir? Gelin, birlikte inceleyelim. 


Pati sigortası, evcil hayvan sağlık sigortası ya da pet sigortası gibi isimlerle de ifade edilen bu sigorta türü temel olarak patili dostlarımızın veterinerdeki sağlık masraflarını karşılamak için yapılır. Evcil hayvan sigortası genellikle 6 ay ile 10 yaş arasında olan ve aşıları tamamlanmış evcil hayvanlarımızın acil durumlardaki tedavi masraflarını belirli limitler dâhilinde güvence altına alan bir sigorta türüdür. Sigorta şirketlerinde kedi ve köpek dışındaki evcil hayvanların teminat altına alınması bazı farklılıkları içerisinde barındırır. Evcil hayvan statüsü dışında kalan hayvanlar ise tarım sigortaları kapsamında güvence altına alınabilirler.


Günümüzde artan evcil hayvan sahiplenme oranıyla birlikte pek çok firması bünyesine evcil hayvan sigortası türünü eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda sigorta firmalarının sunduğu evcil hayvan sağlık sigortası sayesinde patili dostlarınızın tedavisini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Böylelikle can dostlarınıza da sağlık sigortası yaptırarak tedavi masraflarını güvence altına alabilirsiniz.


Evcil Hayvan Sigortası Neden Gereklidir?


Evcil hayvan sigortası patili dostlarınızın hastalık veya kaza durumunda anlaşmalı veteriner kliniklerinde sağlık harcamalarını karşılayan bir sigortadır. Acil ve yatarak tedavi gerektiren hallerde bekleme süresi olmaksızın tedavi sağlanabilir. Bu sigorta türü; tahlil, tetkik, ilaç ve ameliyat harcamalarını da karşılar. Bu sayede beklenmeyen acil durumlarda, veteriner maliyetini düşünmenize gerek kalmadan evcil hayvanınıza odaklanmanızı sağlar.


Evcil Hayvan Sigortası Teminatları


Bu teminatlar şu şekilde listelendirilebilir;
●    Evcil hayvanınızın üçüncü kişilere verebileceği zararların belirli koşul ve limitler dahilinde karşılanması,
●    Trafik kazası sonucu oluşan ve oluşabilecek sağlık problemleri,
●    Boğulma tehlikesiyle karşılaşılması durumunda oluşan ve oluşabilecek sağlık problemleri,
●    Yüksekten düşme sonucu oluşan kırıklar/yaralanmalar,
●    Herhangi bir kaza ya da enfeksiyon nedeniyle oluşan veya oluşabilecek göz yaralanmaları,
●    Yanma sebebiyle oluşan yaralanmalar,
●    Elektrik çarpması sonucu oluşan yaralanmalar,
●    Yabancı cisim yutma ya da batması sonucunda oluşan yaralanmalar ve zehirlenmeler,
●    Böcek sokması nedeniyle oluşan sorunlar,
●    Başka bir kedi veya köpek ile kavga sebebiyle oluşan yaralanmalar,
●    Sıcak havalarda ısı çarpması,
●    Soğuk havalarda donma,
●    Evcil hayvanınızın kaybolması halinde kayıp ilanı verilmesi, bulunması için ödül masraflarının belirli koşul ve limitler dahilinde karşılanması.


Sigorta firmaları pati sigortası kapsamında bunlara ek olarak avantajlı ek teminatlar da sunarlar. Bunlar genelde yılda bir kez kullanılabilen veya belirli koşullarla ödeme yapan hizmetlerdir. Bunlara örnek olarak;
●    Göz, tırnak, kulak temizliği ve bakımı,
●    Veteriner hekim muayenesi,
●    Köpek eğitim hizmetinde indirimli ödeme olanakları,
●    Mikroçip takılma işleminde indirim olanakları,
●    Evcil hayvanınızı yanınızda götüremediğiniz bazı durumlar için pansiyon ve konaklama hizmetlerinde indirimli ödeme olanakları,
●    Evcil hayvan ürünlerinde indirim seçenekleri gibi olanaklar gösterilebilir. 
Evcil Hayvan Sigortası Nasıl Yaptırılır? 
Evcil hayvan sağlık sigortası yaptırmak aslında oldukça kolay! Yapmanız gereken tek şey sizin için en uygun olan sigorta şirketini bulmak. Dijipol.com evcil hayvan sigortası kapsamında ihtiyacınız olan tüm hizmetlerle kolaylıkla buluşmanızı sağlıyor. 


Evcil Hayvan Sigortası Fiyatları Ne Kadar?


Evcil hayvan sigortası fiyatları sigorta şirketine göre değişiklik gösteriyor. Poliçelerin teminat limitleri ve ek hizmetlerin içerikleri sigorta fiyatlarını etkilemektedir. Evcil hayvan sağlık sigortası fiyatlarını Dijipol’den kolaylıkla öğrenebilirsiniz.


Evcil Hayvan Sigortası Yaptırılırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Pati sigortası yaptırma aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. Bunları sizin için listeledik;
●    Sigortanızın hangi veteriner kliniklerinde geçerli olduğuna dikkat etmelisiniz. 
●    Sigorta şirketinin size sunduğu evcil hayvan sigortasının ne kadar kapsayıcı olduğuna dikkat etmelisiniz. Sunulan olanaklar sizin için yeterli mi?
●    Farklı sigorta şirketlerinin evcil hayvan sigortalarını birbirleri ile karşılaştırmalı ve sizin için en uygununu bulmalısınız.
●    Evcil hayvan sigortası kapsamında avantajlı ek teminatlara dikkat etmelisiniz. Ne kadar sıklıkla ve kaç kez ek teminattan yararlanabiliyorsunuz, yoksa sadece tek seferliğe mahsus bir ek teminat mı satın aldınız?


Evcil Hayvan Sigortası Her Veteriner Kliniğinde Geçerli midir? 


Evcil hayvan sigortası sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu her veteriner kliniklerde geçerlidir. Bu nedenle sigorta şirketlerinin ürün sayfalarında anlaşmalı veteriner klinikleri listelerini inceleyerek detayları öğrenmeli ve size en uygun sigorta firmasını seçerek evcil hayvan sigortanızı yapmalısınız. Patili dostlarınızın hayatlarını Dijipol.com ile teminat altına alın. Evcil hayvan sigortası seçenekleri için hemen tıklayın.

 

Daha fazla bilgi için "Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar