E-Devlet ile Araç Plaka Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet ile Araç Plaka Sorgulama İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

 

Hayatımızı kolaylaştıran e-Devlet hizmeti sayesinde ihtiyacımız olan birçok bilgiye internet ve mobil uygulama üzerinden hemen ulaşabiliyoruz. 

 

Güncel ve doğru bilgilere ulaşmamız için öncelikle bir e-Devlet şifresine sahip olmamız gerekmektedir. Şifreler PTT şubelerine giderek alınmaktadır. Bunun sebebi kişiye özel olarak şifre oluşturulması ve verilmesidir. PTT şubesine gittiğinizde e-Devlet şifresi istediğinizi belirterek 2 TL ücret karşılığında şifrenize sahip olabilirsiniz. İçerisinde önemli bilgilerin yer aldığı e-Devlet üzerinden sağlıktan ikametgâh bilgilerine, sabıka kaydından trafik cezalarınızı öğrenmeye kadar birçok hizmetten yararlanabilirsiniz. Bugün biz size e-Devlet üzerinden ‘’Araç Plaka Sorgulama’’ işlemlerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi anlatacağız.

 

E-Devlet Üzerinden Araç Plaka Sorgulama İşlemleri Ne Gibi Kolaylıklar Sağlar?

 

Araç sorgulama servisinin hizmete geçmesiyle beraber sürücüler araçları konusunda bilmesi gereken resmi bilgilere kolaylıkla ulaşmaya başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda, alım ve satım işlemleri sırasında böyle bir hizmet bulunmaması nedeniyle araç almak isteyenler bazı sıkıntılar yaşıyorlardı. Değişen ve geliştirilen sistem sayesinde öğrenilmek istenen tüm bilgilere ‘’Araç Plaka Sorgulama’’ bölümüne plaka bilgisi girilerek ulaşabilmektedirler. Böylelikle satın alacağınız bir aracın üzerinde çalıntı ve rehin kaydı açılıp açılmadığını da görebilir, resmi kayıtlardaki durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Araç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

 

E-devlet sistemine giriş yapılır, Araç Plaka Sorgulama sekmesine tıklanır. Eğer sekmeyi bulamazsanız sağ üstte yer alan butona Araç Plaka Sorgulama yazarsanız sekme çıkacaktır. 


Açılan sayfadaki forma araç plakası yazılır ve işlem başlatılır. 


Bu işlemleri yaptığınızda önünüze bir sayfa açılır ve burada detaylı olarak plaka üzerinde olan resmi kayıtlara ulaşılır.


Hemen plaka sorgulama işlemi yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-genel-mudurlugu linkine tıklayın.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar