Doğal Grip İlaçları Nedir?

Ülkemiz sıklıkla görülen hastalıklardan bir tanesi de griptir. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişiklikleri nedeniyle grip rahatsızlığı kişilerde görülebilir. Gribi önlemek veya kolay geçmesini sağlamak bazı besinler ile mümkün.

 

Yazımızda sizlere doğal grip ilaçlarının neler olduğunu, hangi yöntemleri kullanarak gribin etkilerini azaltabileceğinizi anlatacağız. Öncelikle bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırmanız gerekmektedir. Hasta olan kişilerle yakın temasta bulunmamalısınız. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi beslenmenize dikkat etmelisiniz.

 

Peki gripken hangi besinleri tüketmemiz gerekiyor? Doğal grip ilaçları neler? İşte bunların cevabı aşağıda yer alıyor.

 

Doğal Grip İlaçları


Karışık Bitki Çayı


Bal, tarçın, zencefil ve limon kullanarak kendinize karışık bir bitki çayı hazırlayabiliriz. Bu çay hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de grip gibi hastalıkları kolay atlatmanızı sağlayacaktır.

 

Kuşburnu


Kan basıncını düzenleyen kuşburnu, bağışıklığı güçlendiren güçlü bir etkiye sahiptir. İyi bir bağışıklık sistemi gribe karşı kalkan görevi görmektedir. Karışık bitki çayı gibi kuşburnu çayı da doğal grip ilaçları arasındaki güçlü etkisiyle hastalığı kolayca atlatmanıza ve yakalanmamanıza olanak sağlayacaktır.

 

Sarımsak


Herkes sarımsağın doğal antibiyotik olduğunu bilir. İçerisinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini oldukça güçlendirir. Ayrıca sarımsağı her gün bütün bir diş olarak yutarak tüketebilirsiniz. Reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişiler ise çiğ tüketmek yerine sarımsağı pişirerek tüketebilir.

 

Nane Limon


Herkesin çocukluğundan aşina olduğu nane limon çayı vücuttaki toksinleri atma konusunda güçlü bir çaydır. Ayrıca ateş düşürme özelliği de olan nane limon çayı bu sebeple gripten kurtulmanız için evde basitçe yapabileceğiz doğal grip ilacıdır.

 

Kivi


Meyveler arasında zengin besin değerine sahip kivi içerisinde bulundurduğu C vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirir ve vücut direncini arttırır.

 

Portakal


Her gün tüketmeniz gereken portakal, C vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Hem yiyerek hem de suyunu sıkarak tüketebileceğiniz bu meyve kış aylarının vazgeçilmezidir.

 

Dijipol.com üzerinden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak için hasta olmayı beklemeyin. Sağlık Sigortanızı yaptırarak olası hastalıklarda hastane ücreti ödemeden tedavilerinizi gerçekleştirebiliriz. 

 

Paylaş

Öne Çıkanlar