Sigorta Poliçesi Nedir?

Sigorta yaptırmış, sigortacılıkla bir şekilde ilgilenmiş herkesin yakından bildiği bir terim olan poliçe, terim olarak sigorta senedi anlamına gelmektedir. Üzerinde çok önemli bilgilerin yer aldığı poliçelerde; sigortanın ne zaman başladığı-ne zaman biteceği, prim tutarları ve teminat bilgiler yer almaktır. Aslında sigortanın en önemli ve etkili bilgileri poliçe üzerinde yer alır.

 

Bir nevi yazılı sözleşme olan poliçe sayesinde tüm bilgiler hukuki bir değer kazanır. Sigortalının belirlenen maddeleri yaşaması halinde tazminat hakkı da poliçe sayesinde olmaktadır. Poliçeler hem sigortalı hem sigortacı tarafından mutabık kalınarak hazırlanır ve iki tarafında imza atmasıyla bir sözleşme haline getirilir.

 

Sigorta Poliçesinde Olması Gerekenler Nelerdir? 

 

Kanunlar gereği poliçede bulunması gereken bazı belgeler vardır. Taşınmazların belgeleri, poliçenin neden ve ne için imzalandığı, hangi teminatları kapsayacağı poliçe içerisinde yer almaktadır. Bu yüzden poliçeler sigortanın en önemli bilgilerini kapsamaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi belgede; sigortanın başlama ve bitiş tarihi, primleri, ödeme şartları içinde yer alan diğer önemli bilgilerdir.

 

Poliçe İmzaları 

 

Poliçe içerisinde özel şartlar bulunabilmektedir. Bu özel şartlar belirlendikten sonra sigortalı ve sigortacı poliçeyi imzalamaktadır. Poliçenizde özel şartlarınızın muhakkak olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Yer almadığı takdirde tazminat ödemesinde sorun yaşanabilir ve bu sorunlardan sigorta şirketi sorumlu değildir.

 

Genel Şartlar      

 

Poliçe kapsamında bulunan genel şartlar, tüm sigorta şirketlerinin kabul ettiği yasalar ile teminat altına alınmaktadır. Genel şartlar ülkedeki tüm sigorta şirketlerince uygulanmak zorundadır.

 

Sigorta Teminatları 

 

Kişi, sigortasında genel şartlar dışındaki bazı diğer durumları da teminat altına almak isteyebilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer özel olarak istenilen bir şey varsa bu poliçede açıkça belirtilmelidir. Bu bilgiler ışığında sigortalı tazminat ödemesi alım sürecini o kadar sorunsuz bir şekilde geçirecektir. 

Siz de evinizi güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "DASK Sigortanızı" veya "Konut Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

Paylaş

Öne Çıkanlar